Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kabelbrott i Jönköping och Vetlanda

Mellan onsdag och torsdag hade många kunder i Jönköping och Vetlanda problem med sitt bredband. Kunder hos Wetternet och Njudung Energi var drabbade.

Vid 18.30 på onsdagskvällen uppstod problem för många kunder hos bland andra stadsnäten Wetternet och Njudung Energi, och även stadsnät i Uppvidinge och Växjö. Orsaken bakom störningarna var ett fiberavbrott, uppger Universal Telecom i sin felrapport på sin hemsida.

Tekniker började jobba för att åtgärda felet under natten till torsdagen men under dagen som följde uppstod problem med reparationerna vilket gjorde att arbetet drog ut på tiden.

Vid 16-tiden meddelade Universal att samtliga internettjänster fått en tillfällig lösning genom en temporär, sekundär förbindelse i väntan på att fiberbrottet ska bli åtgärdat. Då var det dock fortsatta störningar i tv- och telefonitjänsterna.

Alla områden var åter i normal drift vid 20.30-tiden.

”Vi är dock inte helt säkra på att fiberjobbet är helt färdigt så det kan fortfarande uppstå problem och den sekundära lösningen finns kvar vid behov. Vi ber om ursäkt för eventuellt strul störningen orsakat”, skriver Universal Telecom på hemsidan.

Exakt hur många kunder som påverkats av störningarna kan inte Universals kundtjänst säga, men det är några tusen, uppger man till tidningen.