Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåring åtalas för attacken mot Jimmie Åkesson i Tranås

Jimmie Åkesson attackerades med en smällare i Tranås tidigare i våras. Nu åtalas en tonårspojke misstänkt för misshandel alternativt ofredande. – Jag förstår inte hur man kan göra det i en folksamling. Det är direkt oanständigt, sa SD:s partiledare till tidningen kort efter smällarattacken.

Det var i samband med ett framträdande i Tranås i slutet på maj som attacken mot Jimmie Åkesson inträffade.

När partiledaren stod på torget fick han plötsligt en kraftig smällare kastad mot sig.

– Någonstans så är det den allmänna polariseringen vi ser som gör att någon tycker att det är en bra idé att kasta en sådan smällare när det står massa människor här. Många gamla som säkert blir jätterädda. Jag förstår inte hur man kan göra det i en folksamling. Det är direkt oanständigt. Det smällde väldigt högt och det ringer lite i det örat fortfarande, känner jag, sa Åkesson till tidningen då.

Tonårspojke åtalas

Nu åtalas en tonårspojke för smällarattacken.

Pojken, som är hemmahörande i Tranås, är misstänkt för misshandel alternativt ofredande.

När polisen undersökte tonåringens mobiltelefon hittade man internetsökningar på Jimmie Åkesson, både innan och efter attacken.