När Sporten når Jesper Fast håller han på att packa det sista inför en välbehövlig semester.

Jag och familjen ska iväg på semester nu ett par veckor. Det har varit mycket det sista med operation och rehabträning så det ska bli väldigt skönt, säger Jesper Fast.

Men det har inte bara handlat om rehabträning för Fast de senaste dagarna. På onsdagen stod det nämligen klart att Fast skriver på ett nytt treårskontrakt med New York Rangers, värt drygt 15,5 miljoner svenska kronor per år.

Jag är jättenöjd över att kontraktet är påskrivet och att jag får möjligheten att stanna i New York Rangers i ytterligare tre säsonger. Jag trivs väldigt bra i New York med både staden och laget.

Högre lön brukar innebära högre krav, hur ser du på din roll?

Det är klart jag hoppas ta kunna ta ytterligare några steg och ta mer ansvar. Samtidigt har jag en ganska tydlig roll redan nu där jag får spela mycket och göra det jobbigt för motståndarnas förstafemma, det trivs jag med.

Kontraktet är påskrivet trots att Vegas Golden Knights ryktats ha varit intresserade av Nässjösonen under sommaren.

Jag vet inte hur nära det var att Vegas valde mig i expansionsdraften. Men jag har inte varit så orolig över att inte bli erbjuden ett nytt kontrakt av Rangers. Som jag har förstått det har de velat ha kvar mig kvar hela tiden.

Efter semestern fortsätter rehabiliteringen och det är fortfarande oklart när Jesper Fast är tillbaka i speldugligt skick.

Fokus just nu är att bli så hel och frisk som möjligt efter operationen. Det tar lite tid att få tillbaka styrkan och rörligheten. Läkarna sa efter operationen i juni att det skulle ta runt fem månader. Jag jobbar för att vara tillbaka så snabbt som möjligt men det är fortfarande för tidigt att säga när exakt det blir.