Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazzkonsert med Tranås Storband ställs in

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Det blir ingen jazzkonsert i Tranås på lördag. Arrangörerna har tagit ett beslut att ställa in konserten och precis som i många andra inställda evenemang beror det på oron för coronaviruset.

Tranås Storband hade sett fram emot konserten med jazzartisterna Peter Asplund och Isabella Lundgren, men nu blir det alltså inget den här gången.

– Vi har en hel del äldre publik och många är oroliga. Vi vill inte vara med och bidraga till att eventuell smitta ska spridas i en större folksamling, det var ett enigt styrelsebeslut att ställa in konserten, säger Anders Gustavsson i Tranås Storband.

Beslutet togs under torsdagsförmiddagen.

– Vi ska se om vi kan få till ett nytt datum istället i slutet av maj.

Under onsdagen tog regeringen beslut om att sammankomster med mer än 500 åskådare inte får hållas.

Holavedsgymnasiets aula tar in över 500 åskådare när det är fullspikat.

– Vi hade inte sålt så många biljetter i förköp, men det är inte pengar det handlar om. Det hade helt enkelt inte känts rätt att anordna den när konserten när andra liknande arrangemang ställs in lite överallt, det hade sett illa ut.

– Risken är väl också stor att en del som köpt biljett avstått från att komma på grund av oron. Sedan är det lite svårt att förhålla sig till det som rekommenderas och som det är nu är vi nere på det personliga ansvaret. Känner man sig lite krasslig så ska man stanna hemma, säger Anders Gustavsson.

Ytterligare två konserter är sedan tidigare inplanerade på lördag.

I Tranås kyrka anordnas föreställningen ”Kom du källa” med Michael Jeff Johnson, Erik Tilling och Daniel Röjås.

I Löfstadkyrkan bjuds besökarna in till en viskväll med trubaduren Tomas Boström. Det är inga nya besked gällande dessa föreställningar.