Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten på vattenläckan i Eksjö fortsätter: "Det är frustrerande"

Trots flera insatser för att försöka lokalisera vattenläckan i Eksjö är den fortfarande inte hittad. Eksjö energi fortsätter att göra insatser i veckan. – Det är frustrerande, säger Torbjörn Johansson, VA-chef på Eksjö energi och uppmanar allmänheten att fortsätta vara observanta.

Sedan i tisdags förra veckan söker Eksjö energi efter en större vattenläcka. Alla Eksjöbor som bor och vistas i området ska vara observanta på eventuella vattenansamlingar.

– Vi har fått in en del tips och de har vi följt upp. Vi tackar för det och uppmanar fortfarande till att man ska vara observant på vattenansamlingar eller förändringar i kvalité och tryck, säger Torbjörn Johansson, VA-chef på Eksjö energi.

I helgen, natten mellan fredag och lördag, stängdes vattentillförseln av i Orrhaga, Kaffekullen, Västra Brudbadet samt Kvarnarp.

– Tre av områdena kunde vi friskförklara. I Kvarnarp hade vi lite problem och ska följa upp det under dagen. Vi har fått indikationer på att det rinner i några brunnar, säger Johansson.

Torbjörn Johansson säger att förutom Kvarnarp kommer de titta närmare på Lyckeberg i dag. Information om vilka åtgärder som görs uppdateras på Eksjö energis hemsida.

På sociala medier har förslag om att använda sig av drönare för att hitta läckan diskuterats. Torbjörn Johansson säger att han har varit i kontakt med läcksökningsföretag som använder drönare och kan se temperaturskillnader.

– Just nu är det liten temperaturskillnad mellan vattnet och omgivningen. Hade det varit en fjärrvärmeläcka, med varmare vatten, hade man sett det med värmekamera. Vi kommer avvakta med att anlita de företagen, säger han.

Finns det en risk för vattenbrist på grund av vattenläckan?

– Inte än. Nu ökar inte läckan i omfattning eller volym. Den blir inte större, utan ligger på en konstant nivå, säger han.

LÄS MER: Vattenläcka måste hittas i Eksjö – Eksjöbor uppmanas vara observanta