Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa beslutet att stänga Vetlanda bårhus

Vetlanda kommun har icke erhållit någon som helst information i frågan gällande nedläggning av Vetlanda bårhus, åtminstone ingen som kommit oss tillhanda.

Vi har i dagarna blivit nerringda av upprörda kommunmedborgare som undrar hur ett sånt här beslut har förankrats i Vetlanda kommun. Detta är en mycket känslomässig fråga för alla som berörs, en uppfattning som vi verkligen delar.

Att mista en anhörig innebär ofta ett hårt slag och många sörjande vill, vilket vi av egna erfarenheter känner till, ges möjlighet att in i det sista kunna besöka den avlidne för att lindra sorgearbetet. Att i dessa angelägenheter nödgas åka till en annan kommun är orimligt. Dessutom skulle ett sådant genomförande innebära resor som samtidigt leder till en helt onödig miljöbelastning.

Vi instämmer i medborgarnas framförda önskemål att kommunen kraftfullt protesterar för att nedläggningsbeslutet upphävs.

Samtidigt är vi inom oppositionen tacksamma för att ni fortlöpande till oss framför förslag som gagnar våra kommunmedborgare samt att våra skattemedel används på ett förnuftigt sätt.

Carina Bardh

Kommunalråd KS 1:e vice ordförande

Moderaterna

Jan Johansson

Kommunalråd KS 2:e vice ordförande

Vetlanda Framåtanda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel