Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ryktet om Tranås sprider sig i landet

Nyheten har spritts i riket att avfallschefen i Tranås kommun, Torbjörn Adolfsson, har kommit med den fantastiska idén att vi skall få känna oss som om vi vore på semester i utlandet genom att förbjuda toalettpapper i toaletten! Vilka eftersträvar denna typ av ”semesterupplevelse”?

Torkpapperet skall enligt förslaget läggas i en särskild behållare för vidare destruktion. Det är således tänkt att vi skall vi ha en illaluktande behållare stående i badrummet! Hur fräscht är det? Hur hygieniskt är det? Ponera att någon i familjen drabbas av magsjuka med diarré? Magsjukebakterierna kommer att spridas som en löpeld. Ingen i den övriga familjen lär undgå att drabbas.

Var skall sedan behållaren slängas/tömmas? Om soprummen idag ibland luktar illa – trots sopsortering – kommer de sedan att lukta ren skit! Visst, vår miljö är extremt viktig, men åtgärderna för att förbättra den måste ju vara genomförbara och realistiska, effektiva och inte minst trovärdiga – inte något dylikt påhittat trams! Vad tänker han med, avfallschefen??

Leif Thuresson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel