Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu verkar alla spärrar ha släppt!

Liten kommun med liten kommunikationsavdelning och liten budget?! Så står det i kommunikationschefens inlägg på Linkedin om gratis filmundervisning (på skattebetalarnas bekostnad).

Till att börja med så har Vetlanda kommun nog en av Sveriges största kommunikationsavdelningar (inklusive kontaktcenter) sett till antal invånare.

Vi som politiker måste hela tiden göra prioriteringsval för att skattebetalarnas pengar ska göra så mycket nytta som möjligt för våra invånare.

Kommunikationsavdelningen är inte en lagstyrd verksamhet, då bör man ha en lagom stor ambitionsnivå för att istället prioritera våra kärnverksamheter såsom vård och omsorg samt barn och utbildningsverksamheterna.

Inte nog med att kommunikationschefen med sitt gäng nu erbjuder filmutbildning på skattebetalarnas pengar, det är lätt att spendera pengar när de inte är ens egna. Nu söker avdelningen dessutom ytterligare två tjänster, från 16 till 18 medarbetare. Hur mycket ska de växa? Vem styr?

Nyligen fick jag frågan från en lokal butiksägare om kommunen kunde vara behjälplig med någon form av corona-anpassad certifiering av våra lokala handelsbutiker. Förslaget gick ut på att ta fram några punkter som butiken skriver under på att de uppfyller, därefter får de ett kommuncertifikat som bevis och stöd från kommunens sida som de kan placera i sin butik.

Jag förmedlade detta vidare till kommundirektören men fick tvärstopp, kommunen har inte de resurserna, fick jag till svar.

I dessa coronatider och den svåra situation våra lokala företagare har, så borde kommunen kunna skriva ihop några punkter som ska uppfyllas och butiksägarna med eget ansvar skriver på och få ett certifikat tillverkat av kommunikationsavdelningen, istället för att prioritera gratis filmundervisning.

Det är svåra tider för oss alla. Inte minst för de fantastiska butiker som är Vetlandas kärna. Det är dessutom dessa företag, små som stora som ser till att vi både har jobb och skatteintäkter i kommunen. Att vi inte har resurser att prioritera dem i detta läge beror på en enorm felprioritering i Kommunledningsförvaltningen.

Carina Bardh (M)

Kommunalråd

Vetlanda kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel