Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Länstrafiken sviker oss på landsbygden igen – känner oss grundlurade”

Jönköpings länstrafik som säger sig vara mån om att alla ska ha möjlighet att åka kollektivt har åter igen börjat att försämra för oss som bor på Landsbygden igen och svikit oss som bor på landsbygden. Vi känner oss grundlurade när man gång på gång snålar in och lägger ner bussturer och tågturer.

Nu så har de dragit in på 2 turer som ingår i linje 343 och det rör sig om dagturer som många personer åker på. Det är bland annat tågturen mellan Vetlanda och Nässjö som avgår från Vetlanda till Nässjö måndag till fredag klockan 9.50 som plockar upp folk i Ekenässjön, Björköby och i Stensjön klockan 10.25 och är framme i Nässjö klockan 10.45. Samt en busstur som avgår från Vetlanda klockan 10.50 som plockar upp folk i Ekenässjön och Björköby samt Stensjön klockan 11.20 och framkomst i Nässjö klockan 11.40 även det på måndagar och fredagar.

Och det finns många samt jag själv i Stensjön som utnyttjar dessa bussturer flitigt som ska åka in och göra ärenden i stan, besöka läkare och tandläkare samt komma fram till jobb och skola och åka in för att träna i olika idrotter och simning, och göra besök på arbetsförmedling, socialförvaltning, f-kassan med mera som är bestämda tider.

Länstrafiken i Jönköping har sparkat undan benen på oss som bor i östa delen på landsbygden och då lär möjligheterna för oss i landsbygden försvinna. Tro farao att folk blir frustrerade och förbaskad när Länstrafiken i Jönköpings län gång på gång lägger ner busslinjer och tåglinjer och just östra delen av länet som är värst drabbad speciellt landsbygden. Hur tror de som planerar tidtabeller att folk ska ta sig in mitt på dan.

Nu har länstrafikens planerare väckt en sovande titan. Där har länstrafiken skjutit sig i foten och de kommer inte att vinna någonting på att snåla bort och lägga ner bussturer och tågturer. Tack för kaffet.

Stensjöbo som är mycket besviken på Länstrafiken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel