Världens barn jobbar med organisationer och projekt för att hjälpa utsatta barn världen över. Under fredagen ljuder startskottet för deras insamling i hela landet men så också i Vetlanda.

I år är det 20-årsjubileum och vi kommer sälja speciella nyckelband och här i Vetlanda kommer musikskolan att ha konsert i Withalasalen under onsdagen med sång och musik, berättar Susanne Svensson som är kommunsamordnare för Världens barn i Vetlanda.

Några av de som hjälper till i Vetlanda kommer gå runt med bössor. De stora insamlingsdagarna är den 30 september samt den 7 oktober. Några företag går också in och skänker pengar till insamlingen. Men Susanne Svensson hoppas att kommuninvånarna ska skänka mer och berättar att de genom ett speciellt avtal kan ta emot även de gamla sedlarna och mynten.

Vi har räknat med tio kronor per invånare men vi har inte riktigt nått de målen. Förra året blev det sju eller åtta kronor per invånare. Men tänk att tre kronor räcker för en bussbiljett för att åka och hämta bromsmedicin till ett barn med hiv i Moçambique. 200 kronor räcker till medicin för livshotande diarré till 54 barn. Man kan hjälpa med så lite, jag tror inte man riktigt förstår det.

Medan insamlingen pågår säljer man olika saker från Världens barn och man håller även i en direktsänd tv-gala. Nu hoppas Susanne att Vetlanda kommun ska samla in en massa pengar till de utsatta barnen.

Jag hoppas att vi samlar in så mycket som möjligt.