Roligt var ordet som på måndagen sammanfattade första dagen på innebandylägret i Sävsjö. Ledare, deltagare och föräldrar pratade alla gott om hur bra det var med innebandyläger på sportlovet.

Det är jätteroligt, säger Tim Olsson som är en av de 25 pojkar som deltar på lägret.

Han och André Komarica har tillsammans med de andra haft teknikövningar, tränat skott och passningar samt gjort lekar och spelat lagspel under måndagen. På tisdagen väntar en turnering och avslutning på Boda Borg.

Det ser vi fram emot mest, säger André och Tim som vill fortsätta spela innebandy och bli lika duktiga som måndagens gäst, superligaspelaren Otto Weidman.

Weidman spelar i dag på elitnivå i Jönköpings IK och har varit U19-kapten i svenska landslaget. Han kommer ursprungligen från Vrigstad.

Det är jättekul att vara här och inspirera grabbarna. Jag har gjort det här några gånger förut men det är lite speciellt att vara på hemmaplan. Det är kul att man kan visa att det går att komma någonstans även om man kommer härifrån, säger Otto Weidman som berömmer ledarnas initiativ att dra ihop detta.

Joakim Bjerhag är en av ledarna som dragit ihop lägret och han är nöjd med första dagen.

De är jätteduktiga! Otto är jätteduktig med ungdomarna och vi har satt ihop proffsträning på en nivå som de klarar av. De kommer nog sova gott i natt, säger han och skrattar.

Det här är första gången man har innebandyläger i Sävsjö och förhoppningen är att kunna göra om det. Och då kanske även att det görs lite större.

Vi testar i år och det känns bra. Det har varit mycket skratt och glada miner så det vore kul att göra det här nästa år också, säger Joakim Bjerhag.