Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Innebandyklubbarnas besked dröjer: ”Arbetar skyndsamt”

Beslutet om nedflyttningar och avancemang inom innebandyn dröjer ytterligare en dag. Det meddelar Svenska Innebandyförbundet under torsdagen.

Innebandysäsongen är som många andra idrotter drabbad av det rådande läget runt Coronaviruset (Convid-19). I helgen togs beslutet att ställa in resten av säsongen på distriktsnivå. Gällande upp och nedflyttning mellan serierna i distriktet så skulle ett beslut komma från Svenska Innebandyförbundet under torsdagen.

Men så blir inte fallet. Istället får klubbarna avvakta ytterligare en dag på besked.

– För att säkerställa att besluten förankras och diskuteras fullt kommer vi, där vi tidigare sagt att vi ska lämna besked i dag torsdag, lämna besked under fredagen. Självklart arbetar vi skyndsamt eftersom vi vet att många föreningar vill ha informationen, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Smålands Innebandyförbund har tidigare meddelat att de avvaktar beslut från Svenska Innebandyförbundet för att veta hur man hanterar upp och nedflyttning mellan förbundsserierna och distriktets serier.