Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget påskbad på Familjebadet

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Något bad på Familjebadet blir det inte under påskhelgen. Dessutom stängs äventyrs- och relaxdelen från och med denna helg.

Familjebadet märkte tidigt av ett minskat besöksantal. Riskgrupper uteblev helt och antalet badgäster under allmänhetens bad minskade betydligt. Information vid ingången och i receptionen välkomnade dem med förkylning tillbaka vid ett annat tillfälle.

Nu väljer Sävsjö kommuns lokala inriktnings- och samordningsfunktion för coronaviruset, att begränsa användandet av Familjebadet. Från och med 4 april stängs Familjebadets äventyrs- och relaxdel. Det innebär att barnbassängen, rutschbanan, relaxdelen och äventyrsaktiviteterna hålls stängda.

Anledningen är att kommunen vill minska risken för spridning av coronaviruset.

Dock hålls 25-metersbassängen öppen för motionssimning och gruppträningsaktiviteter tills vidare. I samband med påskhelgen hålls emellertid hela Familjebadet stängt. Det gäller från skärtorsdagen till annandag påsk.

Nya direktiv från Folkhälsomyndigheten eller andra myndigheter kan ändra öppethållandet ytterligare.