Tidningen har tidigare berättat om att Sävsjö kommun beslutat att ge kommunanställda en påskpresent. Totalt 300 000 kronor har tagits från kommunstyrelsens konto för oförutsedda händelser, för att ge de cirka tusen anställda ett presentkort.

Gåvan kan lösas in i lokala butiker, fik, restauranger och hantverkare som accepterar att ta emot presentkorten som betalningsmedel. De ska faktureras kommunen. Tanken med påskpresenten är att ge personalen en uppmuntran nu när coronapandemin kräver extraordinära insatser, men samtidigt stötta det lokala näringslivet.

Gåva endast till tillsvidareanställda

Presentkorten ges till tillsvidareanställd personal. Det gör att vikarier och timvikarier blir utan uppmuntran, och det sticker i ögonen bland de berörda. Vikarier och timvikarier är särskilt värdefulla nu när arbetsbelastningen är högre.

Så här kommenterar kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson (KD) kommunstyrelsens beslut.

Snabbt beslut bakom påskgåva

– Våra vikarier är värda uppskattning också för sin viktiga insats. Vi får fundera över om vi framöver bör visa det mer konkret också.

– Påskgåvan går till tillsvidareanställda och är samma grupp som också får julgåva. Vi var måna om att snabbt komma tillskott och då var det enklast att göra så här, skriver han i ett mejl.

Relaterat till artikeln