Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen medalj för Sverige – Ryssland försvarade titeln

Det blev ingen medalj för Sverige under par-VM i Ryssland. Fredrik Lindgren, Peter Ljung och Filip Hjelmland slutade femma.

– Vi blev sexa förra året och bättre än det ska vi absolut vara, sa Filip Hjelmland till tidningen inför helgens världsmästerskap i ryska Togliatti.

Och han fick ju rätt. Men det svenska laget i par-VM med Fredrik Lindgren, Peter Ljung och Hjelmland hade säkert hoppats på mer.

När ryska duon Emil Sayfutdinov och Vetlandaföraren Artem Laguta tog en femetta mot Lindgren och Hjelmland i söndagens 20:e heat stod det klart att Sverige slutar femma i årets mästerskap – bakom Danmark som blev fyra.

Polen låg i topp efter helgens 42 heat och fick en direktbiljett till finalen medan Ryssland och Australien, som ledde tävlingen efter lördagen, fick köra semifinal.

3–3 i semifinalen räckte för att Ryssland skulle knipa finalplatsen mot Polen.

Och i finalen fick till och med Vetlandaföraren Bartosz Zmarzlik, som hade vunnit tio heat i rad för sitt Polen, ge sig.

Ryska duon tog starten och släppte sedan aldrig in polackerna i matchen.

Hemmanationen Ryssland försvarare därmed sin titel från förra året.