Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen lycka för Ljung i GP-kvalet – nära svensk dundersuccé

Peter Ljung lyckades inte alls i GP-kvalet i Kroatien. Istället var det en annan svensk förare som stal showen och var en hårsmån från att ställa till med braksuccé.

Peter Ljung fick en blytung start på kvalet i kroatiska Gorican och landade till slut på sex poäng, vilket var en bra bit ifrån att blanda sig in i toppstriden.

Istället var det överraskande Pontus Aspgren, som till vardags är reservförare i Smedernas elitserielag, som dominerade tävlingen.

Inför sitt sista heat var han i ledning och hade därmed ett gyllene tillfälle att på ett sensationellt sätt kvala in till GP-serien 2020.

Men ett motorhaveri redan i starten grusade skrällchansen och Aspgren blev till sist sexa i tävlingen.

Istället var det Matej Zagar, Slovenien, Niels-Kristian Iversen, Danmark, och Max Fricke, Australien, som tog hand om pallplatserna och därmed GP-biljetterna.

Matej Zagar och Niels-Kristian Iversen är redan inne i GP-serien och även Max Fricke har kört flera tävlingar den här säsongen som ersättare till andra förare som inte kommit till start.

Det ser därmed ut att bli mestadels bekanta ansikten i GP-serien 2020.

Utöver Zagar, Fricke och Iversen är de åtta främsta i årets GP-serie garanterade en plats även nästa säsong. De fyra övriga förarna som tar plats i GP-serien utses av arrangören.