Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrott i Hembygdsstugan Landsbro

Artikel 8 av 11
Kort i Vetlanda
Visa alla artiklar

I tisdags upptäcktes det att det har varit påhälsning i Lannaskede Hembygdsförenings hembygdsgård Högarör, Landsbro. Tre fönster krossade med stenar och ytterdörren uppbruten. Vad som lockat personen eller personerna att bryta sig in och förstöra kan man inte förstå. Två rum fulla av glassplitter. Det har tagit många timmar att återställa rummen och laga fönsterrutor. Dörren med lås återstår att se om den går att laga. Saker som fattas är värmefläkt, en "amerikaklocka", en batteridriven lykta och lite smågrejer.

De kan inte ha varit ute efter pengar för kaffekassan stod fullt synlig på en bänk och pengarna var kvar. Tänk om all den energi som lagts på denna förstörelse hade lagts på något bra exempelvis bära in veden i boden.

Aktiviteter i hembygdsföreningens regi har lagts ner tills vidare. Inte på grund av förstörelsen vid Högarör, utan de nya direktiven vad det gäller Corona. Så Arkivens dag, Julmarknad, Tomtesmyg, Tomasvaka ställs in.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Vetlanda-Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel