Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsprofil döms för flera brott

En idrottsprofil med anknytning till Höglandet döms – mot sitt nekande – för försök till utpressning och olaga förföljelse. Båda brotten ska ha begåtts mot en kvinna som mannen tidigare haft en längre relation med.

Sportprofilen åtalades för att ha försökt pressa sin tidigare flickvän på 100 000 kronor. Pengarna skulle mannen ha för att han inte skulle sprida nakenbilder och filmer på kvinnan, som han haft ett längre förhållande med. Eksjö tingsrätt dömde mannen för det brottet.

Mannen dömdes också för olaga förföljelse av sin före detta flickvän samt för hot mot tjänsteman.

Sportprofilen har varit verksam både på Höglandet och i Jönköpingstrakten. Påföljden bestämdes till skyddstillsyn med samhällstjänst i 40 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i sex månader ha dömts ut, enligt Eksjö tingsrätts dom. Domen meddelades under tisdagseftermiddagen.