Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica-beslutet: Inför nu åldersgräns på energidryck

Energidryckers påverkan på unga är en het diskussion som pågått länge. Nu kommer Ica med en tydlig markering – och inför 15-årsgräns på drycken i alla butiker. – Åldersgränsen sänder en viktig signal om Ica-handlarnas sociala ansvarstagande, säger Hannes Hervieu, pressansvarig på Ica, till Aftonbladet.

Det har tidigare varit upp till enskilda butiker och Ica-handlare att själva bestämma åldersgräns på energidryck. Men nu gäller samma regel på alla Ica-butiker i Sverige – för att köpa drycken måste man vara minst 15 år.

– Hälsoaspekten är den största delen i varför vi bestämt det här, säger Marie Månsson, som driver ICA Supermarket Linero Torg i Lund, till Lokaltidningen.se och fortsätter:

– Jag skulle inte säga att vi är rädda för detta, jag tror generellt att de flesta Ica-butiker har haft åldersgränsen sen innan, men nu vet man att man har kollektivet i ryggen.

Den uppdaterade butikspolicyn trädde i kraft den 1 oktober.

– Åldersgränsen sänder en viktig signal om Ica-handlarnas sociala ansvarstagande, säger Hannes Hervieu till Aftonbladet.