Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllningen till David Ullström: "Då är han som bäst"

Oliver Ekman Larsson ser fram emot David Ullströms ankomst till NHL-klubben Arizona.

I tisdags blev det officiellt att David Ullström byter HV71 mot Arizona Coyotes. Ullströms intåg innebär att det nästa säsong kommer finnas tre smålänningar i NHL-laget. Förutom Jönköpingskillen finns Eksjösonen Niklas Hjalmarsson och Tingsrydsbördige Oliver Ekman Larsson i truppen.

Den sistnämnde spelar just nu hockey-VM i Danmark och siktar på att bärga ett nytt VM-guld med Tre Kronor. Efter mästerskapet väntar semester och försäsongsträning innan nästa NHL-säsong drar igång. En säsong med David Ullström i laget.

– Det är kul att de tar in lite svenskar, och smålänningar, säger 26-åringen till hockeynews.se.

Ekman Larsson berättar att han aldrig spelat i samma lag som Ullström, men att de stött på varandra tidigare.

– Vi har samma agent. Men jag har sett honom lite innan och spelade mot honom när han var i (New York) Islanders. Han är en bra spelare som har haft lite tufft med skador. Får han vara skadefri så vet vi vad han kan när han är som bäst. Det är kul för honom att får en chans till.

Tingsrydssonen är en av Arizonas bärande spelare. Men han menar att de mer oskrivna korten kommer att få sin chans. Nästa säsong spelar det ingen roll vad det står för namn på tröjan, säger Ekman-Larsson till hockeynews.se:

– De har väl gått ut ganska ärligt med att det inte finns några platser som är säkra. Alla kommer in på noll och får göra sig förtjänta av en plats genom jobb.