Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllningen till Brännström: ”Hänsynslös i kampen om lösa puckar”

Erik Brännström fick byta från Vegas Golden Knights till Ottawa Senators. Nu hyllas den den Nässjö HC-fostrade backen stort av klubbens general manager. – Jag hade glömt bort hur bra han skjuter, säger Pierre Dorion till TSN.

Erik Brännström fick lämna Vegas Golden Knights organisation när klubben hämtade in storstjärnan Mark Stone.

Ny klubbadress blev då Ottawa Senators och redan efter två matcher med AHL-laget Belleville Senators har 19-årige Brännström gjort avtryck hos klubbens general manager Pierre Dorion.

– Jag var där i fredags och såg honom och blev väldigt imponerad. Jag tror han var lite nervös i början, men när jag såg matchen i efterhand blev jag väldigt imponerad av honom. Manitoba (motståndarlaget) gick efter honom ganska hårt, men han hanterade det bra. Han är hänsynslös i kampen om lösa puckar och skjuter bra, säger han till TSN, enligt Hockeysverige.se.

Brännström har under sin debutsäsong i AHL sått för 29 poäng på 43 matcher. På sina två matcher med Belleville har det blivit en assistpoäng.

– Sättet han passar pucken på…vi har bara en spelare i NHL i vårt lag som kan göra det lika bra, tror jag.

– Jag hade glömt bort hur bra han skjuter. Jag såg honom i JVM och sen fick vi chansen att scouta honom närmare och då såg jag hur han tar pucken och skjuter den på samma sätt som de bra NHL-backarna kan. Vi är extremt glada att ha honom hos oss.

General managern lämnar inga klara besked om Brännströms chanser till NHL-spel den här säsongen – utan meddelar att klubben tar det "vecka för vecka".

Erik Brännström hyllas stort av sin nya GM i Ottawa.