Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71-målvakten tingades i NHL:s tredje draftrunda

HV71:s lovande målvakt Hugo Alnefelt valdes av Tampa Bay Lightning när NHL-draften fortsatte i kanadensiska Vancouver under lördagen.

Den 18-årige stockholmaren, Hugo fyllde tidigare i juni, valdes av Floridaklubben Tampa Bay som nummer nio i den tredje rundan och således som 71:e spelare totalt.

Senare under kvällen svensk tid draftades HV-fostrade Gustav Berglund av klassikerklubben Detroit som nummer 177 totalt. 18-årige Berglund spelar dock juniorhockey i Frölunda sedan säsongen 2017–2018.

I draftens första runda valdes som bekant Hugo Alnefelts klubbkompis i HV71, forwarden Simon Holmström, av New York Islanders som spelare nummer 23.

Noterbart från lördagens draft är också att SM-vinnande Frölundas succéspelare Samuel Fagemo tingades av Los Angeles Kings i andra rundan som nummer 19, totalt nummer 50.