Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 kan glömma stjärnan – ser ut att stanna i NHL

Förre HV71-backen Niklas Hjalmarsson ser ut att stanna i NHL. Uppgifter i media gör nu gällande att Hjalmarsson kommit överens om en förlängning av kontraktet med Arizona Coyotes.

HV71:s sportchef Johan Hult har en tuff uppgift att fylla luckan efter succébacken Lawrence Pilut, som lämnar Jönköping för spel i NHL med Buffalo Sabres.

En av spelarna som nämnts under våren och sommaren är trefaldige Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson. Hjalmarsson har nyligen separerat med sin fru och de båda är från trakten och har barn tillsammans. Ett faktum som skulle kunna möjliggöra en flytt hem till Sverige tidigare än beräknat.

När Johan Hult bemötte ryktet i maj tonade han dock ner saken:

– Niklas har ett gällande avtal där borta och vi respekterar hans privatliv fullt ut. Jag förstår att du ställer frågan men vi för inga sådana diskussioner med honom alls, sa Johan Hult.

Mycket tyder nu på att Niklas Hjalmarsson istället stannar kvar i Nordamerika. Backen har ett år kvar på sitt kontrakt med Arizona Coyotes och nu kommer uppgifter från Arizona Sports att Hjalmarson och NHL-klubben kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt, vilket betyder att han stannar kvar i klubben fram till säsongen 2020/2021.

Nya kontraktet kan inte undertecknas förrän 1 juli då spelarmarknaden öppnas, men allt tyder på att parterna är överens, uppger Arizona Sports.