Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjd beredskap efter störningar i trygghetslarmen: ”Vi är inte alls nöjda med situationen”

Störningar har uppstått i trygghetslarmen, som riskerar att inte gå fram. Sävsjö kommun ökar tillfälligt bemanningen – och vädjar samtidigt till allmänheten att hjälpa till med tillsynen.

Flera kommuner med samma larmleverantör har drabbats av störningarna som uppmärksammades under torsdagen. Störningarna gör att trygghetslarmen kan försenas, eller inte kommer fram alls.

– Vi är inte alls nöjda med situationen på något sätt, säger kommunikationschef Pierre Klasson.

Kommunen har fått klartecken att problemen ska vara åtgärdade, men märkte ändå under natten till fredagen att vissa larm fortfarande var försenade.

För att minska risken för att någon med trygghetslarm far illa har kommunen tillfälligt ökat bemanningen. Alla 429 brukare med larm har informerats, och har möjlighet att få tätare tillsyn eller ett telefonnummer att ringa. Den förhöjda beredskapen fortsätter över helgen.

Parallellt vädjar kommunen om hjälp. Anhöriga, grannar och vänner kan hjälpa till att hålla kontakt tills dess att det står klart att trygghetslarmen fungerar normalt igen.