Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höglandskvartett aktuell för VM

Om en månad avgörs P17–VM i Lidköping. Flera spelare från Vetlanda BK samt Nässjö IF är högaktuella för det mästerskapet.

För två år sedan vann Sverige guld i P17–VM i ryska Uljanovsk. I år får de möjligheten att försvara sin mästartitel på hemmaplan, då mästerskapet avgörs i Lidköping den 13–15 mars.

Innan dess har förbundskaptenen Göran Boström kallat ett gäng spelare till ett VM–förberedande läger i Uppsala. Efter det lägret kommer den slutgiltiga VM–truppen att tas ut.

– Detta är en möjlighet för oss att se killarna ytterligare en gång i tuff miljö. Vi närmar oss det stora målet för året med ett VM på hemmaplan, men vi har fortfarande inte spikat truppen helt, säger förbundskapten Göran Boström i ett pressmeddelande.

Tre spelare från Vetlanda BK har blivit uttagna i truppen. Det rör sig om Filip Johansson, Måns Racov och Vladimir In-Fa-Lin. Även Nässjö IF är representerat i truppen i form av Erik Lycksäter, som under säsongen fått göra debut i Bandyallsvenskan bland annat.

– Vi har valt att kalla dessa grabbar till detta läger nu. Vi kommer att ha en kortare samling då det är mycket matcher just nu, men denna samling är mycket värdefull för oss. Desto mer tid vi kan få tillsammans innan VM är en stor bonus. Vi kör en träning och en match och sedan så har vi lite snack, säger Göran Boström.