Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är sportlovsaktiviteterna du inte får missa

Sportlovet är efterlängtat av många elever och nu äntligen är det här. Vetlanda-Posten listar en rad aktiviteter du inte får missa i nästa vecka.

Sportlovet är fullt av möjligheter för hela familjen och barn i alla åldrar. Du kanske vill lira hockey med Boros A-lag, lära dig hantera ett Nerf-vapen, leka med uppblåsbara leksaker på badhuset eller bara chilla med ett fiskespö i handen.

Varma kläder behövs om du som är lovledig eller kanske hela familjen vill prova på att fiska vid Kvarndammen i Vetlanda på onsdag. Fiskeutrustning och isdubbar finns på plats och efter fisket utlovas fika till alla storfiskare.

Nerfbana i Idrottshallen

Är du sju år och uppåt och sugen på inneaktiviteter visas filmerna Toy Story 4 och Lejonkungen i Korsberga bygdegård på måndagskvällen. Fick du mersmak av detta visas även Sune-best man på biografen i Landsbro på onsdag kväll för förskolebarn och upp till sjätteklass.

Gillar du skytte i olika former ska du åka till Bäckseda på måndag och torsdag, där kan du prova på att skjuta luftgevär. Sju år och äldre är åldern som gäller. Vill du hellre springa med ett Nerf-vapen i handen, lugn – Vetlanda spelförening har byggt upp en tävlingsbana i Idrottshallen Hövdingen, där lär de på onsdag ut både teknik och strategi.

Designa din egen käpphäst

Sugen på att designa din egen käpphäst? Vetlanda Museum erbjuder material och handledning för att göra en egen personlig käpphäst. Onsdagen och torsdagen avslutas med käpphästrally i parken bakom museet. Workshopen riktar sig till barn över 7 år.

På torsdag och fredag är det läge för killar och tjejer från förskoleklass till åk nio att snöra på sig skridskorna. Då har ni nämligen chansen att träffa och lira hockey med A-lagsspelarna i BORO/VHC i Borohallen i Landsbro.

Bygg framtidens Vetlanda i kartong

Friskis och Svettis anordnar gratis träning för skolelever i gymmet under hela sportlovsveckan. Det gäller även för gruppträning, då måste du dock anmäla dig först.

Hela sportlovsveckan kan du bygga framtidens Vetlanda i kartong och fylla stadsmiljön med nya invånare. När verkstaden på Vetlanda museum är upptagen med workshops flyttar pysslet till rummet ”Mötesplatsen”, längst in i museet. Du kan också gå tipsrunda och sjunga karaoke.

Myresjö simhall har blåst upp leksakerna ”Krokodilen och Hunden” som du kan leka med hela veckan. Även Vetlanda badhus håller öppet för sportlovsbadare.

Några timmar i stallet

På onsdag mellan 12 och 14 kan man hänga i stallet i Vetlandaortens Ryttarförening, där får man rida, borsta och mysa med hästarna. Om du vill kan du delta i en lätt tävling i käpphästhoppning med eller utan käpphäst.