Tillhör du också en av dem som lägger mycket kraft på att hitta rätt träningsskor men glömmer bort att det är minst lika viktigt med bra skor på arbetet och fritiden? Då är du inte ensam.

Det gäller särskilt de som står och går mycket i sina jobb. Dessutom går och står man så mycket mer än man tror på sin fritid.

- Men då tittar vi såklart på olika typer av skor.

Läs mer

Bild 1 av 4 Bekväma damskor

Kvalitet

Första prioritet är att hitta en sko som passar foten.

- En sko med bra sula, både invändigt och utvändigt, är nödvändigt för att kunna få maximalt stöd. En bra sula ger dig känsla av stabilitet i hela kroppen och påverkar i förlängningen även din hållning. Innersula kan man ofta byta ut men se till att yttersulan ger dig stötdämpningen och stabiliteten du vill ha.

Storleken på skon är såklart viktig och avgörande. Det är därför viktigt att prova sig fram ordentligt då det är stor variation mellan modeller och varumärken.

När det kommer till utsidan gillar Fredrik skor i skinn.

– Läder är ett bra material som både formar sig efter dina fötter och andas naturligt. Det är också väldigt slitstarkt och lätt att vårda.

Rygg

En av de första signalerna på fel skor är när ryggen börjar göra ont. Med bra skor kan man ge kroppen bra förutsättningar.

- Genom att investera i ett par bra skor kan du spara både rygg, nacke, axlar ben och fötter från onödiga problem. Ett bra tips är att man någon gång under dagen byter skor. Det sparar både skor och fötter, avslutar Fredrik.

Läs mer på Borgs Skor

Relaterat till artikeln

Det inbäddade materialet kan inte visas.