Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här märks coronarädslan på apoteken – slut på handsprit och munskydd

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Några småflaskor alcogel finns kvar i tre av butikerna, munskydd saknas helt i tre av fyra. På apoteken i Vetlanda märker personalen av oron för coronaviruset.

— Har ni munskydd, undrar en äldre man som besöker Apoteket Lejonet.

Apoteksteknikern Monika Häll Tobiasson förklarar att munskydden är slut. Det är också handspriten men några småflaskor med alcogel i rosa och grönt fanns fortfarande kvar på förmiddagen och mannen köpte med sig en.

Det har varit stor efterfrågan på munskydd men de sålde slut för ett par veckor sedan.

— Handsprit skulle vi kunna sälja hur mycket som helst av, det är jättemånga som frågar efter det, säger Monika Häll Tobiasson som berättar att det är leverantören som fått slut på handspriten.

Kunderna är i olika ålderskategorier men övervägande är det besökare över 50 som är ute efter handsprit och munskydd. Endast ett apotek har kvar några få paket med munskydd när tidningen gör en kontroll på tisdagsförmiddagen.

En kvinna kollar in den tomma hyllan där handspriten brukar stå på Kronans apotek.

— Vi är lite sena, vi trodde inte att det skulle bli så här allvarligt, säger kvinnan som är på apoteket för att hämta ut medicin.

Johanna Erlandssson är apotekschef på Kronans apotek och hon berättar att beskedet på tisdagen var att handspriten ska anlända på nytt i mitten av mars månad, men hon är inte helt säker.

”Tycker det är konstigt”

På apotek Lejonet i Gallerian finns två små flaskor alcogel på hyllan. Även här har det varit strykande åtgång, liksom på våtservetter.

På Apotek Hjärtat på Ica Maxi har handspriten tagit slut för dagen. Ett 20-tal flaskor såldes innan lunch och ett 50-tal på måndagen. Nu är handspriten restnoterad men några småflaskor alcogel finns fortfarande kvar. Munskydden är helt slut.

— Folk tycker det är konstigt att det inte finns att få tag på, säger Monika Häll Tobiasson på Apotek Lejonet.