Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Sävsjös nya näringslivschef

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Patrick Blomström blir ny näringslivschef för Sävsjö kommun. Under hans smygstart på tjänsten får coronaviruset en dominerande roll. – Så här kommer det alltid att se ut, det kommer att gå upp och ned.

Patrick Blomström har bakgrund som affärsutvecklare inom Science Park samt Nyföretagarcentrum i Vetlanda. Fokus i Sävsjö blir nyföretagande, affärsutveckling och etableringar. Tjänsten är tänkt att stärka det kommunala näringslivsarbetet, och arbetet ska ske i god samarbetsanda med Sävsjö Näringsliv AB.

– Allt det här är ett lagspel, konstaterar han.

Bredden i tjänsten är det som tilltalar Patrick Blomström. Eftersom han arbetat en del mot Sävsjö kommun inom ramen för Science Park har han lärt känna kommunen.

– Jag tror att man har stora fördelar att vara liten.

Han ser att med en liten organisation med stor personalkännedom så är det lättare att vara snabbfotad.

Den första tiden begränsas tjänsten till 25 procent. Patrick Blomström tillträder på heltid först i mitten av juni.

Starten blir inte riktigt som det var tänkt. Till en början blir det fullt fokus på coronavirusets följdverkningar på näringslivet. Det arbetet sker i samverkan med Sävsjö Näringsliv AB.

– Oavsett upp eller ner så måste vi vara där och stötta. Nu är det en turbulent tid, men jag är övertygad om att Sävsjö går ur det här.