Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är årets Ekenäsbo

Årets Ekenäsbo heter Torbjörn Samuelsson. ”Att bli utsedd till årets Ekenäsbo var väldigt oväntat”, säger Torbjörn som fick priset för sin hängivenhet till Equmeniakyrkans scoutkår.

I år blev det alltså ingen mindre än 48-årige Torbjörn Samuelsson som fick motta hederspriset, årets Ekenäsbo, under nationaldagsfirandet. Men vem är då denne Torbjörn? Han berättar för Vetlanda-Posten att det känns bra men att han samtidigt blev förvånad över att det var just han som fick utmärkelsen.

– Det känns bra att få uppmuntran för det man gör. Att bli utsedd till årets Ekenäsbo var väldigt oväntat. På nationaldagsfirandet var jag där för att spela klarinett tillsammans med musikkåren. När de sa att vi skulle fira en trettioåring, därefter ropade upp mitt namn och gav mig blommor blev jag minst sagt förvirrad. Först när de förklarade att det var min trettioåriga tjänst i scoutkåren som prisades började allt falla på sin plats, skrattar han.

– Det känns extra hedrande eftersom det är så hård konkurrens. I samarbetskommittén som utser "vinnaren" ingår finns representanter från flera olika föreningar och företag på orten, fortsätter Torbjörn Samuelsson.

Alltid redo

Torbjörn Samuelsson har alltid varit scout. Det föll sig därför naturligt att övergå till att bli ledare när han fyllde arton. Nu har han varit ledare i Equmeniakyrkans scoutkår sedan trettio år tillbaka. Han förklarar att anledningarna till varför han har stannat kvar i scoutrörelsen så pass länge är att han tycker om friluftslivet och att se barnen växa som individer.

– En av de bästa sakerna är gemenskapen. När vi arbetar i grupp har alla en funktion att fylla. Hos oss finns det ingen avbytarbänk. Här platsar alla, klargör han.

Ort av betydelse

Torbjörn stortrivs i Ekenässjön. Han har sin närmsta umgängeskrets där, tycker det är lagom stort och uppskattar närheten till naturen. Han har inga planer på att lämna varken Ekenässjön eller scoutlivet.

– Jag tänker fortsätta vara ledare så länge jag orkar. Vi har precis varit på scoutläger så nu har jag fått lite välförtjänt sommarlov innan vi drar igång till hösten, skämtar Torbjörn Samuelsson.