Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gräsbrand rasade utanför Vetlanda: ”Yta stor som en fotbollsplan”

En gräsbrand rasade i närheten av Annedal på tisdagen. Ytan som brann var lika stor som en fotbollsplan, enligt räddningstjänsten.

Det var vid 16-tiden på tisdagen som räddningstjänsten fick larm om en gräsbrand vid Annedalstrakten, strax väster om Ekenässjön. När styrkorna från Vetlanda kom fram till platsen visade det sig att ytan som brann var lika stor som en fotbollsplan.

– Vi vet inte exakt hur stor yta det handlar om, men enligt ögonmått ska det vara ungefär lika stort som en fotbollsplan. Vi håller på att blöta ner terrängen i området för att släcka ner branden, sa en SOS-operatör vid en tidig kontakt.

Tre timmar senare meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll – men att man skulle stanna kvar under kvällen för efterbevakning.

Ingen person, eller bebyggelse, ska ha kommit till skada. Polisen behövde aldrig åka ut till platsen.

– Det här är inget vi har åkt på. Räddningstjänsten hör av sig till oss om de behöver hjälp, berättade polisens presstalesperson Monica Bergström.