På Ramkvilla GK har årets fjärde nybörjarkurs genomförts. Under ledning av Henrik Liesecke har 13 killar och tjejer i åldern 15 till 38 år, lärt sig golfens alla konster.

Det har chippats, pitchats och puttats. Man har slagit långa slag, korta slag och bunkerslag och hann prova spelet i både regn och solsken.

I vanlig ordning avslutades kursen med en fadderrunda på banan där den stora merparten direkt visade att de var värda det gröna kortet.

Våra fyra kurser var fulltecknade. Det är fantastiskt med så stort golfintresse, speciellt för att vara en så liten klubb som vi är, säger Elsa Claesson Lundin, ordförande.

Den 13 augusti dukar Ramkvilla upp för litet kalas - tioårsjubileum sedan invigningen av banan. Då arrangeras bland annat en Pro-Am-tävling, där professionella PGA-tränare, sponsorer och ordförare i närliggande klubbar möts. Man kommer även ha en så kallad flaggtävling för övriga medlemmar.

För de som inte är golfare har vi även lite småtävlingar. Exempelvis en puttävling och ett arrangemang där man kan köpa en hink med bollar för att ute på övningsranschen försöka träffa en korg med bollar, säger Claesson Lundin.