Sedan ett par år tillbaka har Caroline Penot haft loppis ute på sin gård i Bo Högelid där hon tidigare haft evenemang som blivit uppskattade.

För tre år sedan hade vi konstloppis i stallet och det blev väl mottaget. Så tänkte jag att vi måste hitta på något ute på landet. Jag frågade Mickan Thor om hon ville vara med på ett hörn och sälja sina bilder och sina böcker. Och Mickan frågade om jag pratat med Caisa.

Det finns mycket att titta på och flera olika aktiviteter när de tre samlas för evenemanget som pågår under både lördagen och söndagen. Caroline anordnar det hela på sin gård och håller främst i loppisen samt att hon säljer eteriska oljor och ädelstenar. Mickan Thor finns på plats med sina böcker och bilder. Och Caisa Lind tar med sig grisen Wille och geten Vera.

Sedan kommer vi att ha ponnyridning, Lena Furuskog kommer och den som vill får prova på djupvågsbehandling. På söndag kommer också Johan och Benji Wallsten från Bäckseda skytteförening och man får testa att skjuta luftgevär. Så det blir ett event för stor som liten.

De tre lanttanterna, som de själva benämner sig som, har nyligen funnit varandra just för att hitta på något roligt för alla ute på landsbygden.

Mickan sitter på sitt hörn ute i skogen, Caisa på sitt och jag på mitt. Vi har hört talas om varandra men inte träffats innan, därför är det jättekul med en sådan här satsning. Men det viktigaste är att folk kommer hit och känner ”Gud vad roligt, vilken mysig helg” och att det kanske sedan blir något återkommande.