Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsskola med fokus på glädje

Fotbollsskolan för funktionshindrade har pågått under veckan.
Ett sätt att få träna, att få ha roligt tillsammans och få träffa Brages målvakt Gerhard Andersson som ställde upp med övningar och sällskap för dagen.
– Det viktigaste är att deltagarna känner glädje och tycker det är kul.

Ett 10-tal personer har samlats för att delta i fotbollsskolan för funktionshindrade. Tillsammans med ledare och Brages Gerhard Andersson ska de träna målvaktsövningar för dagen.

– Det är ett samarbete mellan Falu kommun, Korsnäs IF och Habiliteringen. Jag vet inte exakt hur länge den här fotbollsskolan har funnits men det är i alla fall 15 år, den betyder mycket för de som här. Det är sällan man möter så glada människor, berättar fritidsledare Åsa Carlson som finns på plats tillsammans med sin kollega Peter Peterson.

Peter Bengtsson har deltagit alla år. Han berättar att han älskar fotbollen, att de har bra ledare och att han trivs på planen.

– Jag tycker att det är jättekul här. Jätteroligt. Jag älskar fotboll och tittar mycket på fotbolls-EM.

För dagen har man också fått hjälp av Brages målvakt Gerhard Andersson. Han berättar att han fick en förfrågan och att det var självklart att hjälpa till så länge det passade in tidsmässigt, vilket det gjorde under onsdagen.

– Jag försöker titta på vilken nivå jag ska lägga övningarna. Det viktigaste är att deltagarna känner glädje och tycker det är kul att hålla på. Vi kommer att göra någon enkel målvaktsövning så att de får arbeta med sina händer och sedan kanske vi avslutar med lite straffar.

Det första deltagarna får göra är att skjuta bollen mot varandra. Fånga upp med händerna och skjuta tillbaka till den andre. Lite senare kasta bollen och ta emot den på ett säkert sätt.

Peter Bengtsson spelar med David Lunå. Säger att det nu är första veckan på semestern och att han börjar längta ned till Halmstad dit han ska åka senare i sommar.

– Jag ser fram mot det. Att få bada i havet.