Bordtennisklubbarna i fråga är Vetlanda BTK och Tranås BTK som denna dag när tidningen kommer på besök gör upp i en stadsmatch. Denna gång var det Tranås BTK som var starkast och vann sex av de totalt sju tvåmannamatcherna som spelades mellan klubbarna.

Förra gången vann vi med 4-2 och nu var Tranås bäst. Jag vågar dock påstå att de flesta inte tycker det är viktigast att vinna, utan det är den sociala biten, att träffas och umgås tillsammans, säger Nils-Olof Lindahl som är verksam i Vetlanda BTK.

Klubbutbytet mellan Vetlanda och Tranås är en gång om året men klubbarna har också utbyte med Eksjö, BTK Clipper i Nässjö och Huskvarna.

Nässjö och Tranås började med utbytet. Jag läste om det i tidningen och blev intresserad av att Vetlanda skulle vara med på dessa stadsmatcher, förklarar Lindahl.

I Vetlanda bordtennisklubb är det ungefär 25 veteraner som tränar två gånger i veckan. På tisdagar och fredagar träffas man i klubblokalen Plånet. Nils-Olof Lindahl säger att man gärna tar emot fler spelare.

Vi har en egen klubblokal så möjligheterna finns. Vi har tre veteranlag i seriespel men vi ser också gärna att de som inte vill spela serie utan vill upptäcka sporten och att träffa andra likasinnade kommer till oss, säger Nils-Olof Lindahl.