Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första orden om flytten: "Känns bra att de ville ha mig"

Han blev bortbytt från sin klubb Vegas Golden Knights i måndagskväll. Nu har Nässjö HC-produkten Erik Brännström uttalat sig om flytten för första gången.

Han var tänkt att bli Vegas Golden Knights framtida storback när han valdes av klubben i draften för två år sedan. Så blev det inte utan istället byttes han bort till Ottawa i utbyte mot stjärnforwarden Mark Stone.

Nu har Nässjö HC-produkten Erik Brännström uttalat sig om flytten för första gången.

– Det har varit ett par långa dagar nu men det känns riktigt bra att få komma hit och träna och träffa de andra killarna. Det känns bra att vara en del av det här nu, säger han till den kanadensiska tv-kanalen TSN.

Att det har blivit en del uppmärksamhet kring honom i Ottawa efter flytten är något han tar med ro.

– Det har varit en hel del uppmärksamhet kring mig men det har varit roligt. Sen fokuserar jag mest på hockeyn och tar det andra sen.

TSN: Hur känns det att vara här i Ottawa med tanke på att de ville få med dig i bytet?

– Det är klart att det känns bra att Ottawa ville ha mig och det visar att de tror på mg och gillar mitt sätt att spela på. Jag vill hjälpa laget att vinna och det känns bra.

TSN: Många här i Ottawa som hör en svensk back vid namn Erik tänker nog direkt på Erik Karlsson. Hur känner du inför den jämförelsen?

– Han är en väldigt bra spelare så jag skulle inte säga att jag är lika bra som honom, men vi liknar väl varandra i spelet och jag försöker kolla på honom och lära mig av hans spel.