Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsledare tar plats i Herenco Holdings styrelse

Företagsledaren Jan Svensson, senast vd för investmentbolaget Latour, kommer under hösten kliva in i Herenco Holdings styrelse. Enligt ordföranden Lovisa Hamrin, kommer han bli ett välkommet tillskott med sin breda erfarenhet av att utveckla och förädla bolag

Jan Svensson tillträdde vd-posten i investmentbolaget Latour 2003, efter att ha varit vd i det egna familjeföretaget AB Sigfrid Stenberg i Nässjö som blev uppköpt av Latour 1994. Latour är största ägare i alla sina nio innehav som Securitas, Assa Abloy, Fagerhult, Sweco, Tomra, Alimak Group, Hms, Troax och Nederman.

Lång erfarenhet

Jan Svensson säger att han ser fram emot styrelsearbetet i Herencokoncernen. Han menar att han med sin mångåriga erfarenhet har mycket att tillföra. Hans styrka är att han är en bra kravställare med tillväxt och långsiktighet som mål.

Lovisa Hamrin, ägare och sittande ordförande i Herenco Holdings styrelse är övertygad, oerhört glad och inspirerad av att ha Jan ombord i styrelsen.

Länge aktuell

– Redan 2016 när vi skissade på en ny färdriktning och transformationsresa framåt för Herenco fanns Jans namn med utifrån hans förmåga att utveckla och leda bolag säger Lovisa Hamrin i ett pressmeddelande.

– Nu när jag lärt känna Jan lite mer är jag övertygad om att han kommer att vara pusselbiten som gör skillnad för oss framåt. Det handlar om engagemang, tid, integritet samt kunskap och erfarenhet. Alla dessa bitar står Jan för, menar Lovisa Hamrin.