Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Före detta regiondirektör har avlidit efter sjukdom

Agneta Jansmyr, före detta regiondirektör i Region Jönköpings län, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon innehade posten i elva år.

Det var på måndagsmorgonen som beskedet om Agneta Jansmyrs bortgång kom.

– Det är med stor sorg och saknad jag tagit emot detta besked. Agneta har med sitt ledarskap, sin kunskap och som person betytt oerhört mycket för Region Jönköpings läns verksamhet och utveckling. Agneta var en stark ledarförebild och en stor inspiration, och jag oerhört tacksam för allt hon gjort för att bidra till länets bästa. Hon kommer vara saknad av många, säger Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Agneta Jansmyr började arbeta inom dåvarande Landstinget i Jönköpings län 1980 och har genom åren arbetat bland annat som sjukgymnast, verksamhetschef för samrehab och som programchef för kvalitetsutveckling på Qulturum. Efter åtta år som omsorgschef i Växjö kommun återvände hon 2008 som regiondirektör i Region Jönköpings län. Hon lämnade posten i december 2019 på grund av sjukdom.

Under måndagen flaggar Region Jönköpings län på halv stång.

Det är sedan tidigare klart att Jane Ydman efterträder Agneta Jansmyr som regiondirektör.