Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkparksklassiker ersätter kyrkokör

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Kyrkokören kan inte samlas och Rotary får inte komma in på trygghetsboendet Bryggaren för att bjuda på den traditionsenliga tårtan. Ett valborgsmässofirande med tårta och underhållning ska det bli ändå.

Varje valborgsmässoafton bjuder Sävsjö Rotary på tårta vid Bryggaren.

– I det sammanhanget brukar kyrkokören sjunga. Eftersom jag är med i kyrkokören vet jag att vi lagt ner verksamheten, berättar rotarypresident Ann-Sofi Arvidsson.

Det är svårt att sjunga i kör när avstånden måste hållas.

Under rådande pandemi är dessutom alla äldreboenden stängda för utomstående, så rotarymedlemmar kan inte servera tårta.

Hemleverans av kultur

Men så fick Ann-Sofi Arvidsson se Femtinge Teaters satsning på kulturbud, en kulturell budtjänst där delar av teaterns utbud kan beställas hem till trädgården eller annan coronasäker plats. Så blir det vid Bryggaren på valborgsmässoafton.

– Vi vill gärna bjuda dem på Femtinge Teater, förklarar Ann-Sofi Arvidsson.

Linda Byman och Hans-Åke Andersson, som är paret bakom Femtinge Teater, ska underhålla utanför Bryggaren. Det blir ett axplock ur föreställningen Drömmen om folkparken, en musikteater med musik från folkparkernas glansdagar.

– De kommer att stå på Bryggarens uteplats.

Personal serverar tårta

Innanför öppna fönster har de boende möjlighet att ta del av underhållningen - och tårta. Som vanligt serveras tårtan, men inte av Rotarymedlemmar.

– Då får personalen se till att de boende får sin tårta.

För Rotary känns det bra att stötta två lokala företag. Av den anledningen fortsätter Rotary att samlas i någon mån, även om det inte anordnas några klubbmöten just nu.

– Vi äter fortfarande lunch på Eksjöhovgård på måndagar, så att de inte ska tappa den biten.

De äldre medlemmar som inte kan vara med får i stället ett veckobrev på mejlen eller som post.