Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera speedwaytävlingar skjuts upp – då tas beslut om svenska säsongen

Flera stora speedwaytävlingar har skjutits upp och den svenska säsongen kommer inte att komma igång som planerat. Men klubbarna tillsammans med ESS är nära en lösning för hur man ska lösa situationen på bästa sätt.

Alla idrotter har tvingats kasta om sin vardag på grund av coronaviruset. Speedway-sporten är såklart inget undantag.

I Polen och England har man redan skjutit fram säsongsstarten och under onsdagen kom besked att den flyttas fram ytterligare.

Under onsdagen kom även beskedet att GP–premiären flyttas fram. Den första deltävlingen skulle ha avgjorts i Warszawa den 16 maj men preliminärt ska tävlingen i stället gå den 8 augusti.

Första GP-tävlingen – som det ser ut just nu – blir den i Teterow i Tyskland den 30 maj.

Sedan tidigare är det även klart att Lag-VM:s (Speedway Of Nations) två första tävlingar, i tyska Landshut den 25 april och i lettiska Daugavpils den 2 maj ställs in. Därmed kan inte heller finalen i Manchester den 8-9 maj köras.

När tävlingarna ska köras i stället är inte klart.

Även den svenska säsongen kommer att skjutas på framtiden. ESS har redan fastslagit att det inte är aktuellt att köra några matcher utan publik. Istället kommer det bli någon slags komprimerad lösning som ESS räknar med att presentera inom kort.

"På torsdag hoppas vi presentera planen",säger Mikael Holmstrand vice ordförande i ESS, Elit Speedway Sverige till Sveriges Radio.