Jönköpingsgalan arrangeras av FC Gruppen och Evenstar och är en årlig tillställning där framförallt lokala företagare hyllas. De två senaste åren har galan hållits i Munksjömagasinen, men 2019 flyttas den istället till Elmia. Den tidigareläggs också till den 23 februari.

– På Jönköpingsgalan premieras företag, organisationer och privatpersoner för deras insatser under föregående år, därför känns det mer naturligt att göra detta i februari då året fortfarande är färskt i minnet, förklarar Evelina Hjalmarsson, marknadsansvarig på FC Gruppen och projektledare för Jönköpingsgalan, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: De gör upp om priserna på Jönköpingsgalan 2018

Förutom ett nytt datum och en ny plats tillkommer även ett nytt företag hos prisutdelarna. Det är Jönköpings Energi som kommer att dela ut det priset Årets goda kraft, där de uppmärksammar en förebild, eldsjäl eller hjälte i vardagen.

Övriga priser som kommer att delas ut på galan är: Årets digitala ledare, Årets event- och mötespris, Årets idrottsprestation, Årets initiativ, Årets innovation i Jönköpings län, Årets internationella utmanare, Årets marknadsförare – Guldstickan och Årets turismpris.

LÄS MER: De vann priser på årets gala (2018)