På föreningens sajt ber Karlstadsklubben om ursäkt till HV 71 och lagets supportrar. FBK ska nu utreda det inträffade.

– Om det kommer uppgifter som styrker händelsen, kommer vi att agera internt och vidta de åtgärder som krävs för att stävja och förhindra att något liknande inte kommer att upprepas
,

Ett vittne som varit i kontakt med säger att det var ”ungefär 10 personer” som skanderade ramsan och att sången tystnade snabbt efter att flera i klacken sagt åt gruppen att lägga av.

Stefan Larsson berättar att FBK ska använda sig av säkerhetsvakter, publikvärdar och videoupptagningar för att reda ut vad det är som har hänt.

– Uppgifterna är fortfarande för mig obekräftade men eftersom det blev en sådan eskalering i sociala medier sa vi att om vi har beteenden som ligger utanför klubbens syn på hur världen ska se ut, som ligger utanför våra värdegrunder och som ligger utanför vad vi anser vara sunt förnuft så tar vi kraftfullt avstånd mot det, säger Larsson.

Supporterklubben The Wolfpack tar på sin Facebooksida avstånd från påstådda ramsor om HV71-legendaren Stefan Liv.

– Stefan var en fantastisk målvakt och en hockeyikon för oss alla. Vi i WP kommer aldrig att acceptera något nedsättande rörande honom, skriver fansgruppen.