Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoriterna höll för trycket

Örnsköldsviks Segelsällskap skördade fina placeringar vid Ulvöregattan under fredagen.
– Favoriterna har vunnit de olika klasserna, säger tävlingsledaren Anders Nordin.

Ulvöregattan hade perfekta förhållanden vid fredagens tävlingar. Det var en medelvind på fem–sex meter per sekund och ett strålande väder. Ideala förutsättningar alltså. 52 deltagande seglare från Stockholm i söder till Luleå i norr, även båtar från Finland samt England deltog. På schemat stod tre klasser.

– Alla starter har gått felfritt så vi är fantasiskt nöjda med genomförandet i dag, säger Nordin.

SRS1 och SRS2, en distansbana där öar och skär är rundningsmärke. Lilla SRS1 vann Göran Elving, ÖSS, med båten Cariana. Kramforsbåten Svea med Pelle Thim vid rodret körde in på tredje plats. ÖSS:s Fredrik Nordin blev tvåa i SRS2. Tredje klassen var entypsbåtar som seglade en kryss–länsbana som även var Norrlandsmästerskapen i Express. De har genomfört åtta seglingar under två dagar där Martin Rubing, ÖSS, med båten HPY segrade. Robert Carlsson med båten Yamaha Center, ÖSS, blev trea.

– Det har varit en sådan fin start. Genom att det var så lämpliga förhållanden fick vi två jättefina starter, och det var en undanvindsstart, så precis efter starten så hade vi ett stort fält med spinnaker uppe. Det är så vackert att se när 45 båtar går utför.

Enda skrällen egentligen under fredagen är att Stefan Söderström vann SRS2.

– För oss är det en överraskning men säkert ingen skräll för de som känner honom, han var snabb.

De startade väster om södra utloppet från Ulvöhamn. Sedan seglade de norrut och rundade bland annat Hälsingegrundet. Målgången var i Ulvöhamn så åskådarna kunde ta emot seglarna. Under lördagen körs Pelle Melinders Minnessegling och därefter ska mästaren för Ulvöregattan koras. Där fredagens resultat spelar in stor roll inför avslutande dagen.