Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Explosion i Anderstorp – utreds som mordförsök

Artikel 2 av 5
Explosionerna i Värnamotrakten
Visa alla artiklar

En explosion inträffade när ett föremål kastades in i en lägenhet i Anderstorp vid 06-tiden på juldagens morgon. Ingen människa skadades i explosionen. Polisen uppger att explosionen utreds som ett misstänkt mordförsök. Under juldagen har polisens bombtekniker undersökt lägenheten.

Polisen arbetar efter teorin om att någon utifrån ligger bakom explosionen som skedde i ett flerfamiljshus på Ågatan i Anderstorp tidigt på juldagsmorgonen.

En ruta krossades när det explosiva föremålet kastades in i lägenheten. Ingen människa har skadats i explosionen, men polisen uppger att händelsen utreds som försök till mord.

– Vi tror att syftet var att skada och den sortens explosioner kan leda till döden, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för polisen i region Öst.

Omfattande skador inne i bostaden och på fasaden har konstaterats efter explosionen. Lägenheten ligger i ett flerfamiljshus på Ågatan där det finns ett tiotal andra lägenheter. Explosionen har inte haft någon direkt påverkan för de andra som bor i huset, uppger polisen.

Polisens bombtekniker från Göteborg har under juldagen arbetat vid bostaden.

– De brukar ta en del prover som sedan ska analyseras. Oftast dröjer det en tid innan vi med säkerhet kan veta vilken typ av sprängämne det är som har använts, säger Thomas Agnevik

En person uppges ha befunnit sig i lägenheten när explosionen inträffade. Polisen utreder om det sedan tidigare har funnits någon hotbild mot personen.

Under dagen har polisen samlat in en del vittnesmål från personer som bor i närheten.

– Det blev en del uppståndelse. Vi har fått in en del uppgifter, men det är fortsatt bra att höra av sig till polisen om det finns saker att berätta, säger Thomas Agnevik.

Vid 11-tiden på förmiddagen hävdes avspärrningarna utanför bostaden.

– Troligtvis går det inte att bo i lägenheten närmaste tiden, men det är en bedömning som fastighetsägaren måste göra, säger Thomas Agnevik.

Under tisdagen har polisen genomfört dörrknackning i området för att samla in vittnesuppgifter. Bombtekniker har sökt efter ytterligare explosiva föremål i området utan att hitta några. Bombteknikernas prover kommer att skickas på analys för att få fram vad det var för föremål som detonerade.