Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man fick frätande syra på sig – förd till sjukhus

En person har förts till sjukhus efter en arbetsplatsolycka på ett träföretag i Sävsjö. Personen ska ha fått en skadlig vätska på benet och räddningstjänst, ambulans och polis tillkallades.

Personen är enligt polisen en man i 50-årsåldern och man har tagit uppgifter för en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka. Den vätska han ska ha fått på sig kallas myrsyra och är en frätande syra.

Inre befäl på räddningstjänsten säger att en person har förts till Höglandssjukhuset för kontroll. Det ska inte ha drabbat någon annan eller rört sig om ett större läckage och räddningstjänsten ska därför ha koncentrerat sig på att hjälpa ambulanspersonalen.

Skadeläget var vid 16-tiden fortfarande okänt men polisen gör bedömningen att personen verkade lindrigt skadad. Enligt uppgift ska olyckan ha inträffat då mannen flyttade en pump där vätskan fanns.