Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eliasson draftad av Detriot Red Wings

Han gjorde debut i Trojas seniorlag som 16-åring och han gjorde stor succé med J18-laget den gångna säsongen när laget tog sig vidare till allsvenskan.

Jesper Eliasson valdes i den tredje rundan, som 84e spelare totalt, i lördagens NHL draft.

Eliasson, som från början är från Eksjö, representerade Trojas J18-lag säsongen som gick och gjorde det med bravur. Han belönades under våren med spel i Tre kronors J18-landslag och i helgen blev han belönad ytterligare när den klassiska NHL-klubben Detriot Red Wings valde den unga målvakten i den tredje rundan av den årliga draften.

Totalt gick 30 svenska spelare i årets NHL-draft, vilket är ett nytt rekord för Sveriges del. Eliasson valdes som 18e svensk och endast fyra målvakter valdes tidigare än honom.

Nästa säsong kommer Eliasson representera de svenska mästarna Växjö Lakers J20-lag, ett lag som varit SM-finalister två år på raken.

Vi har sökt Eliasson för en kommentar.