Eksjö HC-produkten Simon Lööf står inför ett nytt häftigt äventyr. I början av nästa vecka flyger han över Atlanten för att vara med på Philadelphia Flyers development camp.

– Jag har haft intresse från några NHL-klubbar och de har varit intresserad att bjuda in mig på development camp. Det blev Flyers till slut, de visade störst intresse, säger Eksjökillen.

Det måste kännas ganska stort?

– Ja, jo, det är klart att då har man kommit en bit på vägen. Men det är bara ett development camp. Det betyder att de ser potential och att man har talang men jag är liksom inte den enda som är inbjuden och det är en lång bit kvar till NHL fortfarande.

Hur kände nu när allting blev klart?

– Det kändes skitbra och det ska bli riktigt kul att åka över och få känna på det och få lite NHL-känsla eller vad man ska säga. Kul att få se hur det går till.

Redan på tisdag flyger 21-åringen över till Nordamerika. Då väntar fem dagars träningsläger med NHL-organisationen. Om det går bra så finns möjligheten att ta sig vidare till nästa steg och då få fortsätta med ytterligare läger.

– Ja, men då ska det gå riktigt bra alltså. Det här året för mig är mer ett utbildningsår och jag är inte där för att ta en plats så. Men det är klart ser de att man har potential att kanske spela i AHL eller något så kanske det gör att man går vidare.

Under säsongen som gick producerade Lööf 29 poäng på 57 matcher, där både slutspel och grundserien är inräknat, för sitt Lone Star Brahmas i NAHL.

Sedan tidigare står det klart att Lööf nästa säsong spelar i NCAA och att han då representerar Merrimack College.