Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter singelolyckan: Utandningsprovet visade två promille

En 45-årig man har begärts häktad misstänkt för grovt rattfylleri efter måndagens trafikolycka på riksväg 32 strax söder om Brännsmåla.

Vid klockan 16.45 i måndags fick SOS Alarm larmet om att en personbil kört av riksväg 32 i höjd med Fredriksborg, precis på kommungränsen mellan Eksjö och Vetlanda kommun.

Det rörde sig om en singelolycka där föraren, en 45-årig man bosatt i Östergötland, kört av vägen. I samband med avåkningen fick han en benfraktur och fördes därför med ambulans till Höglandssjukhuset.

Redan på olycksplatsen fattade polisen misstankar om att föraren var alkoholpåverkad, vilket visade sig stämma.

Utandningskontrollen signalerade två promille alkohol. Mannen greps därför vid 18.30-tiden på måndagskvällen misstänkt för grovt rattfylleri och fördes direkt från sjukhuset till arresten i polishuset i Eksjö.

Vid olyckstillfället hade mannen mycket gods av varierande slag i bilen, bland annat en tv och gräsklippare. Godset kan antas komma från inbrott, menar polisen i nuläget.