Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trailerdragare körde i diket utanför Nässjö

En så kallad trailerdragare körde i diket på riksväg 31/40 förbi Nässjö på måndagskvällen. Vägen stängdes av från Sörängsrondellen i riktning mot Jönköping under räddningsinsatsen.

Olyckan inträffade strax norr om Sörängsrondellen. Larmet om olyckan kom vid 20.20.

När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att en så kallad trailerdragare, en form av lastbil, hade åkt i diket. Ekipaget kommer att bärgas vid ett senare tillfälle.

– Det blev inga personskador men fordonet har åkt ned för en slänt tydligen och ligger en bra bit från vägen. Så det blir en jättekomplicerad bärgning där, som jag inte vet när den kommer att ske, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik, som inte har uppgifter om trailerdragaren hade ett släp påkopplat eller inte vid olyckstillfället.

Det var halt på platsen och det finns ingen misstanke om brott, uppger polisen.

Inga personer skadades i olyckan. Det var halt på platsen och det finns ingen misstanke om brott, uppger polisen.

Räddningstjänsten stängde av vägen från rondellen till avfart Nässjö östra, i riktning mot Jönköping. Vid klockan 21.40 öppnades vägen åter och trafiken kunde släppas på fullt.

Tidigare under kvällen inträffade en annan olycka på riksväg 30 utanför Vrigstad. En personbil och en lastbil kolliderade och en man fördes med ambulans till sjukhus.