Läser du via appen? Följ livesändningen här

Strax innan klockan 08.00 lokal tid vaknade Unni och döttrarna av ambulansernas sirener, precis i närheten av deras hotell på 43e gatan på Manhattan.

Enligt New York-polisen [se tweet nedan] och flera internationella nyhetskällor ( , ) har en eller två bombexplosioner inträffat i bussterminalen Port Authority, som är New Yorks största bussterminal.

Polisen evakuerade tunnelbanan, och enligt Unni har man stängt av stora delar av Manhattan.

– Det är hundratals räddningsfordon, hundratals brandmän, poliser, hundpatruller och bombtekniker. Ambulansvårdarna står redo med bårarna ute, berättade Unni strax efter klockan 08.00, lokal tid.

Enligt källor till har polisen gripit en man i 27-årsåldern, som ska ha haft en bombattrapp med sig, en så kallad rörbomb.

– Det här var ett försök till en terrorattack. Tack och lov så blev det inte så, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio.

– Det är en ensam individ som misslyckades med sina planer [...] Terroristerna ska inte få vinna. Vi fortsätter vara New Yorkare, fortsätter de Blasio.

Ingen ska ha skadats allvarligt i bombdramat, uppger The New York Fire Department för .

– Det är ändå rätt lugn stämning här, polisen försöker få folk att fortsätta gå, även om de stängt av stora delar, berättar Unni, som kommer flyga hem till Sverige redan under måndagskvällen.